over Tatiana

 

20 jaar geleden tijdens mijn studententijd, maakte ik voor het eerst kennis met yoga. Dit was zeker geen liefde op het eerste gezicht. Pas jaren later, terwijl ik naast mijn internationale baan als Product Manager in de vliegtuigindustrie mijn droom verwezenlijkte en een eigen golfsurfschool begon, realiseerde ik mij dat, om in de hectiek van de dag goed te kunnen functioneren en fysiek sterk te blijven, het essentieel werd om mijn lichaam en geest weer met elkaar in verbinding te brengen.

Ik begon yogalessen op het strand, in de buurt van de surfschool, te volgen en dat beviel zo goed dat ik na het seizoen ook yogalessen binnen vier muren ging nemen bij Lilian Kluivers. Bij toeval was dit Do-In Yoga, een Japanse vorm van yoga gebaseerd op de Oosterse geneeswijzen waarbij de nadruk ligt op het bevorderen van de energie doorvoer in het lichaam. Ik was zo onder de indruk wat deze manier van bewegen voor de fitheid van mijn lichaam en geest deed, dat ik deze manier van bewegen door wilde gaan geven. Op dit moment ben ik gecertificeerd Do-In Yoga docente door World Yoga Alliance, maar mijn yoga-avontuur is nog lang niet ten einde!
certificatie do-in yoga
Tijdens de lessen vind ik het belangrijk dat je naast plezier in bewegen en het verbeteren van je conditie, je bewust wordt van je lichaam(shouding). De yogahoudingen zorgen ervoor dat je contact met je lichaam maakt in plaats van dat je je lichaam gebruikt om in de houding te komen. Je leert wat een houding met je doet. Ook wanneer je niet op de yogamat bent, maar bijvoorbeeld achter een computer zit of in de file staat, zal je op een gegeven moment merken of je voorkeurshouding wel de juiste houding is. De bedoeling is dat je hierdoor ook in het dagelijks leven lichaamshoudingen leert veraangenamen en je energie steeds beter door je lichaam gaat stromen, wat zal leiden tot fitte geest in een fit lichaam.